Brandáda z tresky
40 min.
Ingredience
- 400gramůTreska solená
- 1litrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4krajíceChléb toastový
- 2lžícePetržel - nať
- 1hrstOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
57 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nasolenou tresku vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 24 hodin stát. Během té doby vodu několikrát vyměníme.
- 2Tresku opláchneme, vložíme do pánve, zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Po 10 minutách pánev odstavíme z plotny a rybu necháme ještě 10 minut ve vývaru.
- 3Vývar slijeme, tresku stáhneme z kůže a vykostíme. Maso rozebereme na lupínky a spolu s prolisovaným česnekem v míse utlučeme na pastu. Pastu vložíme do kastrůlku, zvolna zahříváme a za stálého míchání po částech přiléváme olej a svařené mléko, až vznikne bílý krém.
- 4Brandádu podáváme horkou, pokapanou olejem a opepřenou. Doplníme olivami a opečeným chlebem posypaným petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.