Břeclavská vepřová pečeně
160 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyVepřová kýta
- 35mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Meruňková nádivka
- šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 150mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
954 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
64 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
968 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji zpěníme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu.
- 2Hrnec stáhneme, přimícháme strouhanku, nakrájené meruňky, petrželku, citronovou šťávu, tymián, vejce, podle chuti sůl a pepř. Necháme vychladnout.
- 3Z masa upravíme na velký plát, potřeme olejem a dobře osolíme a opepříme. Maso naplníme, zavineme a zavážeme.
- 4Roládu položíme na pekáč s roštem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Maso pečeme asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou.
- 5Upečené maso přendáme na prkénko, volně překryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
- 6Výpek z pekáče zaprášíme na pánvi moukou a osmahneme. Přilijeme vývar a vaříme, aby se rozpustily i všechny připečeniny. Přilijeme víno a 3 minuty vaříme, potom ji přecedíme do omáčníku. Podáváme ji k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.