Břeclavská vepřová pečeně

160 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
954 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
64 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
968 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji zpěníme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu.
  • 2
    Hrnec stáhneme, přimícháme strouhanku, nakrájené meruňky, petrželku, citronovou šťávu, tymián, vejce, podle chuti sůl a pepř. Necháme vychladnout.
  • 3
    Z masa upravíme na velký plát, potřeme olejem a dobře osolíme a opepříme. Maso naplníme, zavineme a zavážeme.
  • 4
    Roládu položíme na pekáč s roštem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Maso pečeme asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou.
  • 5
    Upečené maso přendáme na prkénko, volně překryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
  • 6
    Výpek z pekáče zaprášíme na pánvi moukou a osmahneme. Přilijeme vývar a vaříme, aby se rozpustily i všechny připečeniny. Přilijeme víno a 3 minuty vaříme, potom ji přecedíme do omáčníku. Podáváme ji k pečenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.