Bretaňská rybí polévka
50 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 2kusyŠalotka
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 25kusůBrambory
- 120mililitrůVíno jablečné
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůŠťovík
- 350gramůTreska aljašská
- 300mililitrůVývar rybí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozhřejeme máslo, přidáme pórek nakrájený na kolečka, nadrobno nakrájenou šalotku a za častého míchání opékáme 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přilijeme víno a směs přivedeme k varu.
- 2Vmícháme brambory, vývar, bobkový list a osolíme. Přivedeme znovu k varu, snížíme teplotu a přikryté pozvolna vaříme 10 minut.
- 3V misce rozšleháme mouku a mléko na hustou pastu. Přidáme mléko, hmotu rozpracujeme na tekutinu a vlijeme do probublávající polévky. Vaříme 5 minut za častého míchání. Přilijeme zbytek mléka a 100 ml smetany a vaříme cca 10 minut, dokud brambory nezměknou.
- 4Šťovík nasekáme a vmícháme do zbylých 100 ml smetany. Směs spolu s rybím masem vlijeme do polévky a za občasného míchání vaříme 3 minuty. Uvařenou rybí polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.