Bretaňská rybí polévka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozhřejeme máslo, přidáme pórek nakrájený na kolečka, nadrobno nakrájenou šalotku a za častého míchání opékáme 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přilijeme víno a směs přivedeme k varu.
  • 2
    Vmícháme brambory, vývar, bobkový list a osolíme. Přivedeme znovu k varu, snížíme teplotu a přikryté pozvolna vaříme 10 minut.
  • 3
    V misce rozšleháme mouku a mléko na hustou pastu. Přidáme mléko, hmotu rozpracujeme na tekutinu a vlijeme do probublávající polévky. Vaříme 5 minut za častého míchání. Přilijeme zbytek mléka a 100 ml smetany a vaříme cca 10 minut, dokud brambory nezměknou.
  • 4
    Šťovík nasekáme a vmícháme do zbylých 100 ml smetany. Směs spolu s rybím masem vlijeme do polévky a za občasného míchání vaříme 3 minuty. Uvařenou rybí polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.