Brokolice a květák zepečený se sýrem
40 min.
Ingredience
- 300gramůKvěták
- 300gramůBrokolice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůSýr Čedar
- 2lžíceVoda pitná
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
53 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brokolici a květák řádně omyjeme ve studené vodě, rozebereme na růžičky, dáme do misky, která je určená do mikrovlnné trouby, přidáme 2 lžíce vody, přikryjeme fólií a ohříváme 4 minuty v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon. Uvařenou zeleninu scedíme a odložíme stranou.
- 2Rozpuštěné máslo smícháme s moukou a stáhneme z ohně. Za stálého míchání přiléváme mléko, vrátíme zpět na oheň, přidáme dijonskou hořčici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a polovinu nastrouhaného sýru, mícháme do zhoustnutí omáčky. Omáčkou zalijeme květák s brokolicí, zasypeme zbylým sýrem a 12-15 minut pečeme v troubě vyhřátě na 200 °C do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.