Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty
30 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- Dušená brokolice
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 800gramůBrokolice
- Na posypání
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, dáme ji do síta a přelijeme ji vroucí vodou. Očistíme a na plátky pokrájíme česnek. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a česnek zpěníme. Přidáme brokolici, sušená rajčata, podle chuti osolíme, posypeme pepřem, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Přilijeme 1,5 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10–14 minut. Podušenou brokolici dáme na talíře, posypeme nastrouhaným plísňovým sýrem, petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.