Brokolice s tagliatelle
20 min.
Ingredience
- 300gramůTagliatelle
- 225gramůBrokolice
- 350gramůMascarpone
- 125gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceOregano čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
49 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
204 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme tagliatelle, dokud nezměknou. Růžičky brokolice uvaříme v malém množství mírně osolené vody. Ve woku rozehřejeme plísňový sýr a mascarpone, vmícháme sůl, pepř a sušené oregano.
- 2Těstoviny necháme okapat, dáme do pánve, přidáme máslo a promícháme. Okapanou brokolici přidáme s omáčkou do těstovin a promícháme. Těstoviny rozdělíme na talíře, ozdobíme oreganem a strouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.