Brokolice s vejci

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr smícháme s octem a necháme chvíli stát. Brokolici omyjeme, košťály oloupeme a nakrájíme a brokolici rozebereme na růžičky. Košťály i růžičky vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji dozlatova a vyjmeme. Do oleje přidáme brokolici, sůl, zázvor, víno a vývar z brokolice. Za občasného míchání dusíme asi 4 minuty.
  • 3
    Vejce rozšleháme se špetkou soli, nalijeme na brokolici a necháme srazit. Pokrm zakapeme oslazeným octem, krátce prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.