Brokolice s vejci
30 min.
Ingredience
- 600gramůBrokolice
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžičkyOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceVíno bílé
- 2lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cukr smícháme s octem a necháme chvíli stát. Brokolici omyjeme, košťály oloupeme a nakrájíme a brokolici rozebereme na růžičky. Košťály i růžičky vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji dozlatova a vyjmeme. Do oleje přidáme brokolici, sůl, zázvor, víno a vývar z brokolice. Za občasného míchání dusíme asi 4 minuty.
- 3Vejce rozšleháme se špetkou soli, nalijeme na brokolici a necháme srazit. Pokrm zakapeme oslazeným octem, krátce prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.