Brokolice vařená s těstovinami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme brokolici a rozebereme ji na růžičky. Košťál nakrájíme na kostičky. V hrnci v osolené vodě povaříme brokolici. Uvařenou necháme na sítu okapat. Vývar z brokolice si necháme stranou.
  • 2
    Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme nadrobno. Omyjeme papriku, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka. Nakrájíme papriku na kostičky. Jemně nasekáme feferonku.
  • 3
    Připravíme si větší hlubší pánev, ve které rozehřejeme olej. Vložíme na ni cibuli, česnek a feferonku. Osolíme a opepříme směs. Zalijeme ji smetanou a vložíme do ní rajčata. Dusíme, dokud směs nezhoustne a občas mícháme.
  • 4
    Vývar z brokolice přivedeme k varu a vložíme do něj těstoviny. Uvaříme je podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a počkáme, dokud neokapají na sítu. Těstoviny zamícháme do brokolice. Přidáme polovinu nastrouhaného sýra a promícháme. Zbytkem sýra hotový pokrm posypeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.