Brokolicová minestrone s ančovičkami
40 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 45mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 300gramůBrokolice
- 200gramůTěstoviny Orecchiette
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůProtlak rajčatový
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, chilli a 2 okapané nakládané ančovičky. Za stálého míchání smažíme 5 minut.
- 2Poté vmícháme rajčatový protlak, přilijeme víno, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě vaříme 15 minut.
- 3Přilijeme vývar, přidáme růžičky brokolice, těstoviny a uvedeme opět do varu. Za častého míchání vaříme 7 minut, až jsou těstoviny hotové. Podle chuti dokořeníme.
- 4Nastrouhaný sýr podáváme na talířku zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.