Brokolicová omáčka s orecchiette
30 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 50gramůSýr Parmezán
- 500gramůBrokolice
- 5gramůSůl
- 500gramůTěstoviny Orecchiette
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusChilli paprička
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brokolici zbavíme listů a vykrojíme košťál. Košťál oloupeme a nakrájíme nadrobno. Větší růžičky rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Uvaříme je v osolené vodě do křupava a slijeme přes síto. Zeleninu prudce ochladíme studenou vodou. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Z pampelišky odstraníme silný stonek a natrháme ji na menší kousky. Důkladně opláchneme a otřepeme do sucha. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, řádně ji osolíme a těstoviny v ní uvaříme al dente. Slijeme přes síto a vodu zachytíme. Cibuli podusíme na 2 lžících olivového oleje do sklovita, přidáme brokolici a česnek a pomalu opékáme dalších 5 minut. Přidáme těstoviny a zalijeme několika lžícemi vody z těstovin. Vmícháme zbývající olivový olej, máslo a smetanu a krátce protřepeme. Pikantně okořeníme solí, nasekanou chilli papričkou a pepřem. Ve zvláštní misce podáváme strouhaný parmazán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.