Brokolicová omáčka s orecchiette

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici zbavíme listů a vykrojíme košťál. Košťál oloupeme a nakrájíme nadrobno. Větší růžičky rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Uvaříme je v osolené vodě do křupava a slijeme přes síto. Zeleninu prudce ochladíme studenou vodou. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Z pampelišky odstraníme silný stonek a natrháme ji na menší kousky. Důkladně opláchneme a otřepeme do sucha. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, řádně ji osolíme a těstoviny v ní uvaříme al dente. Slijeme přes síto a vodu zachytíme. Cibuli podusíme na 2 lžících olivového oleje do sklovita, přidáme brokolici a česnek a pomalu opékáme dalších 5 minut. Přidáme těstoviny a zalijeme několika lžícemi vody z těstovin. Vmícháme zbývající olivový olej, máslo a smetanu a krátce protřepeme. Pikantně okořeníme solí, nasekanou chilli papričkou a pepřem. Ve zvláštní misce podáváme strouhaný parmazán.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.