Brokolicové ragú s mrkví
40 min.
Ingredience
- 500gramůKarotka
- 750gramůBrokolice
- 600gramůBrambory
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceHořčice kremžská
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceŘeřicha
- 2lžíceSezam - semena
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, očištěnou mrkev a vaříme 15 - 20 minut. Asi 5 minut před koncem varu přisypeme omytou, na růžičky rozebranou brokolici. Zeleninu vyjmeme z vývaru a udržujeme teplou.
- 2Orestujeme sezamová semínka. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm mouku, zalijeme ji vodou a přimícháme do vývaru. Krátce povaříme, osolíme a opepříme. Hořčici rozkvedláme ve smetaně a přilijeme k vývaru.
- 3Teplou zeleninu upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.