Brokolicový nákyp s parmezánem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
847 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme mouku, krátce zamícháme a přilijeme vroucí mléko. Mícháme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Očištěnou brokolici nakrájíme na malé kousky. Žloutky rozmícháme s trochou soli a vmícháme do vychladlé směsi. Přidáme brokolici, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Směs vložíme do vhodné nádoby vymazané máslem a vysypané strouhankou. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 20 minut.
  • 4
    Hotový nákyp necháme ještě 10 minut odpočinout, potom podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 1. 2017
Brokolicový nákyp s parmezánem
Použila jsem menší množství brokolice, takže jsem snížila i množství ostatních surovin, ale poměry jsem zanechala a jídlo, připravené podle tohoto receptu nám chutnalo. Myslím si, že místo parmezánu by se dala použít i niva (pro obměnu). Jako přílohu jsem použila rýži, ikdyž by se dalo jíst i bez ní 😉