Brokolicový nákyp s parmezánem
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrokolice
- 4kusyVejce slepičí
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka polohrubá
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- Na vymazání a vysypání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
847 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme mouku, krátce zamícháme a přilijeme vroucí mléko. Mícháme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- 2Očištěnou brokolici nakrájíme na malé kousky. Žloutky rozmícháme s trochou soli a vmícháme do vychladlé směsi. Přidáme brokolici, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Směs vložíme do vhodné nádoby vymazané máslem a vysypané strouhankou. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 20 minut.
- 4Hotový nákyp necháme ještě 10 minut odpočinout, potom podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 1. 2017
Brokolicový nákyp s parmezánem
Použila jsem menší množství brokolice, takže jsem snížila i množství ostatních surovin, ale poměry jsem zanechala a jídlo, připravené podle tohoto receptu nám chutnalo. Myslím si, že místo parmezánu by se dala použít i niva (pro obměnu). Jako přílohu jsem použila rýži, ikdyž by se dalo jíst i bez ní 😉