Brokolicový salát s mandlemi

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
243 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme červenou cibuli nakrájenou na kolečka a za občasného promíchání opékáme 10 minut.
  • 2
    Zatím brokolici rozdělíme na malé růžičky, silné stonky oloupeme a křehký vnitřek nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme brokolici a povaříme 2 minuty. Slijeme a necháme okapat.
  • 3
    K opečené cibuli na pánvi přidáme vinný ocet, osolíme, opepříme a chvíli zahříváme. Vmícháme okapanou brokolici, nasekané kapary a zakapeme olejem.
  • 4
    Salát podáváme teplý, posypaný nasekanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.