Brokolicový salát s míchanými vejci
33 min.
Ingredience
- 400gramůBrokolice
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 6kusůVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůŠunka parmská
- 70mililitrůOlej olivový
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůCibulka jarní
- 2mililitryCitronová šťáva
- 300gramůRajčata
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky. Vložíme do hrnce s vodou, kterou osolíme lžičkou soli a vaříme 10 minut doměkka. Brokolici scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. V pánvičce rozpálíme máslo, přilijeme rozkvedlaná vejce, osolíme 1/2 lžičky soli, přisypeme špetku pepře a za stálého míchání osmažíme 3 minuty. Stáhneme z ohně, necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na tenké proužky.
- 2Vychladlou a nakrájenou brokolici dáme do misky, přidáme smažená vejce, nakrájenou šunku a dvěma vidličkami důkladně promícháme. Salát polijeme olejem, přidáme nasekanou petrželovou nať a nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Podle potřeby dochutíme zbylou solí a pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a ještě jednou promícháme.
- 3Salát necháme vychladnout, rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme nakrájenými rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.