Broskvová rýže

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu v hrnci osolíme špetkou solí. Přisypeme 30 g cukru, vanilkový cukr a nakonec vložíme máslo.
  • 2
    Jemně nastrouháme citrónovou kůru. Potom vsypeme propranou rýži. Na mírném ohni za občasného promíchání přivedeme k varu. Následovně do rýže dáme oloupané a na plátky nakrájené broskve. Všechny suroviny vaříme tak dlouho, aby rýže byla skoro uvařená.
  • 3
    Teplou směs vlijeme do zapékací mísy nebo pekáče. Potřeme tuhým sněhem vyšlehaným z bílku a zbylého cukru. Posypeme nakrájenými mandlemi a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut.
  • 4
    Vychladlou rýži nakrájíme na porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.