Broskvové knedlíky z tofu
33 min.
Ingredience
- 180gramůSýr sójový - Tofu
- 30mililitrůOlej sezamový
- 200gramůMouka špaldová
- 100gramůPšeničná krupice
- 3gramySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůBroskve
- 50mililitrůPoleva čokoládová
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Tofu umixujeme do hladka s olejem, na válu smícháme s moukou (150g), krupicí, solí, vejcem a vypracujeme hladké těsto. Z těsta odkrajujeme kousky, do kterých zabalíme broskve a pečlivě v dlaních zakulatíme. Knedlíky obalíme v celozrnné mouce, vhodíme do vroucí vody, vaříme 12 minut, vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Zatím ušleháme šlehačku, knedlíky podáváme polité čokoládovou polevou a ozdobené kopečkem šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.