Bruschetta s ančovičkami, barevnými rajčaty a mozzarellou

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky, poté nakrájíme třešňová rajčata na půlky a masitá rajčata na silné plátky a připravíme zálivku - smícháme nebo rozšleháme ocet aceto balsamico, olivový olej, sůl a pepř.
  • 2
    Po obou stranách opečeme plátky cibatty nebo jiného bílého chleba. Z jedné strany vždy potřeme česnekem, pokapeme olivovým olejem a potřeme ančovičkovou pomazánkou. Dáme na ně plátky mozzarelly a 2-3 rozpůlená třešňová rajčata. Takto připravené plátky chleba rozložíme na grilovací plech a 3-4 minuty grilujeme, dokud rajčata nezměknou. Pak je pokapeme zálivkou, posypeme lístky bazalky a dle chuti opepříme.
  • 3
    Na čtyři talíře určené k podávání předkrmu připravíme nakrájená masitá rajčata a část třešňových rajčat dvou barev, na každý z talířů položíme 2 kousky bruschetty, opečeného chleba s ančovičkami, mozzarellou a rajčaty a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.