Bruschetta s ančovičkami, barevnými rajčaty a mozzarellou
30 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 240gramůRajčata Cherry
- 4kusyRajčata soudková
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 4lžíceAnčovičky konzervované
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstBazalka
- 1stroužekČesnek
- 8krajícůCiabatta
- 300gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky, poté nakrájíme třešňová rajčata na půlky a masitá rajčata na silné plátky a připravíme zálivku - smícháme nebo rozšleháme ocet aceto balsamico, olivový olej, sůl a pepř.
- 2Po obou stranách opečeme plátky cibatty nebo jiného bílého chleba. Z jedné strany vždy potřeme česnekem, pokapeme olivovým olejem a potřeme ančovičkovou pomazánkou. Dáme na ně plátky mozzarelly a 2-3 rozpůlená třešňová rajčata. Takto připravené plátky chleba rozložíme na grilovací plech a 3-4 minuty grilujeme, dokud rajčata nezměknou. Pak je pokapeme zálivkou, posypeme lístky bazalky a dle chuti opepříme.
- 3Na čtyři talíře určené k podávání předkrmu připravíme nakrájená masitá rajčata a část třešňových rajčat dvou barev, na každý z talířů položíme 2 kousky bruschetty, opečeného chleba s ančovičkami, mozzarellou a rajčaty a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.