Bruschetta s mátou a fazolkami
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMáta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10kusůOlivy zelené
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCiabatta
- 1stroužekČesnek
- 350gramůFazolové lusky zelené
- 1litrVoda pitná
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přepůlené fazolky a česnek vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut. Propláchneme studenou vodou a nechám okapat.
- 2Do mixéru vložíme fazolky, česnek a citrónovou šťávu, pomalu mixujeme a přilijeme tolik oleje, až vznikne jemná hladká hmota.
- 3Do směsi přidáme polovinu máty a olivy, opepříme a osolíme.
- 4Ciabattu opečeme z obou stran do zlatova, necháme zchladnout a jednu stranu potřeme směsí a posypeme zbytkem máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.