Bruselský salát
37 min.
Ingredience
- 2kusyČekanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyBrambory
- 1kusŠalotka
- 400gramůKapusta růžičková
- 2lžíceOcet vinný
- 5lžicOlej olivový
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžíceEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu opereme a uvaříme, musí být měkká, ale ještě pevná. Okořeníme ji muškátovým oříškem.
- 2Čekankové puky nakrájíme na drobno. Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, petrželku, pažitku a estragon omyjeme, osušíme, nasekáme.
- 3Na zálivku promícháme ocet, pepř, sůl a olej, poté přidáme vodu. Nakonec dáme do zálivky bylinky a kostičky šalotky.
- 4Kapustu, čekanku a brambory dáme na mísu, přelijeme zálivkou a podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.