Brusinková omáčka s medem
25 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 200gramůCukr třtinový
- 1lžíceMed včelí
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůBrusinky
- 2mililitryCitronová šťáva
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaHřebíček
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1V kastrůlku (do rozpuštění cukru) za občasného promíchání přivedeme k varu vodu, med, cukr a citrónovou šťávu. Do vroucí směsi přidáme brusinky, vanilku a jemně nastrouhaný hřebíček. Za občasného míchání přivedeme k varu.
- 2Na mírném ohni pokračujeme ve vaření dalších 10 - 15 minut, aby se brusinky rozvařily a směs dostala podobu husté omáčky. Poté stáhneme ze sporáku, můžeme ještě dochutit solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.