Bucatini s ančovičkami
50 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 450gramůBrokolice
- 1lžíceOlej stolní
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 35gramůAnčovičky konzervované
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
499 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v 800 ml osolené vroucí vody podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Zatímco se vaří těstoviny, rozebereme brokolici na růžičky a poté ji krátce povaříme ve zbylé vodě. Vyjmeme ji, ponoříme do studené vody, scedíme a odložíme.
- 3Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájené ančovičky smažíme na oleji za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 3 minuty.
- 4Přilijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme asi 2 minuty. Vložíme do ní růžičky brokolice a krátce je povaříme. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny a zamícháme, aby se těstoviny omáčkou obalily. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.