Bucatini s ančovičkami

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
499 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v 800 ml osolené vroucí vody podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 2
    Zatímco se vaří těstoviny, rozebereme brokolici na růžičky a poté ji krátce povaříme ve zbylé vodě. Vyjmeme ji, ponoříme do studené vody, scedíme a odložíme.
  • 3
    Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájené ančovičky smažíme na oleji za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 3 minuty.
  • 4
    Přilijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme asi 2 minuty. Vložíme do ní růžičky brokolice a krátce je povaříme. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny a zamícháme, aby se těstoviny omáčkou obalily. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.