Bucatini s jitrnicemi a pancettou
65 min.

Ingredience
- 115gramůJitrnice domácí
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 15mililitrůOlej olivový
- 115gramůSlanina vepřová
- 2lžícePetržel - nať
- 400gramůTěstoviny Bucatini
- 65mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z jitrnic odstraníme střívko a obsah mírně rozmělníme ostrým nožem. Nakládaná rajčata rozmixujeme v kuchyňském robotu.
- 2V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme utřený česnek a smažíme na mírném ohni 2 minuty. Česnek vyjmeme a odstraníme.
- 3Do pánve přidáme prejt a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme 4 minuty. Stále mícháme, až je maso zlatavé a vytvoří se malé hrudky.
- 4Přimícháme rozmixovaná rajčata spolu s polovinou množství nakrájené petržele, dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a uvedeme do varu. Mícháme ode dna, aby se maso nepřipalovalo.
- 5Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme 30 minut. Občas zamícháme. Omáčku ochutnáme a popřípadě dochutíme.
- 6Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Do misky vložíme žloutky se smetanou a ušleháme vidličkou. Uvařené těstoviny smícháme se smetanovou směsí. Promícháme, aby se dobře spojily se smetanou a poté přilijeme omáčkou a znovu promícháme. Ihned podáváme posypané zbývající petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.