Bucatini s kapary a olivami
25 min.
Ingredience
- 45gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4lžíceOlej olivový
- 100gramůOlivy černé
- 3lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceKapary sterilované
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 5litrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
1 g
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1Bucatini vaříme ve velkém hrnci v dobře osolené vodě. Po změknutí je scedíme a propláchneme.
- 2Na velké pánvi na středním ohni na oleji /extra panenský/ orestujeme česnek s petrželí /obě suroviny jemně nasekané/. Až začne česnek měnit barvu vmícháme olivy /jemně nasekané/a kapary a na mírném ohni podusíme asi 2-3 minuty.
- 3Scezené těstoviny přidáme do rendlíku a asi 2 minuty je na středním ohni mícháme s kapary a olivami.
- 4Vše přendáme do nahřáté mísy,posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.