Bucatini s mušlemi

30 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme podle návodu a uchováme v teple. Mušle necháme asi 2 hodiny ve velké míse s osolenou vodou, aby se pročistily. Potom je scedíme, nasypeme do pánve, zakryjeme pokličkou a postavíme na sporák zapnutý na vysoký stupeň, aby se otevřely. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyjmeme ze skořápek, skořápky vyhodíme, mušličky nahrubo pokrájíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm česnek, vyhodíme ho a místo něj dáme do pánve propasírovaná rajčata. Za občasného zamíchání je asi 10 minut dusíme.
  • 3
    Vypneme sporák, promícháme rajčata s pokrájenými mušlemi, osolíme, opepříme, vše promícháme a horké podáváme s těstovinami. Zdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.