Bucatini s mušlemi
30 min.
Ingredience
- 320gramůTěstoviny Bucatini
- 400gramůRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusČesnek
- 600gramůMušle srdcovky
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu a uchováme v teple. Mušle necháme asi 2 hodiny ve velké míse s osolenou vodou, aby se pročistily. Potom je scedíme, nasypeme do pánve, zakryjeme pokličkou a postavíme na sporák zapnutý na vysoký stupeň, aby se otevřely. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyjmeme ze skořápek, skořápky vyhodíme, mušličky nahrubo pokrájíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm česnek, vyhodíme ho a místo něj dáme do pánve propasírovaná rajčata. Za občasného zamíchání je asi 10 minut dusíme.
- 3Vypneme sporák, promícháme rajčata s pokrájenými mušlemi, osolíme, opepříme, vše promícháme a horké podáváme s těstovinami. Zdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.