Bucatini s passatou
35 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůPassata (drcená rajčata)
- 10gramůOregano čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
- 35gramůSýr Parmezán
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 5litrůVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
- 2Najemno nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 3 minuty doměkka, přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme.
- 3Přidáme drcená rajčata, oregano, rajčatový protlak a cukr. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs zvolna vaříme asi 15 minut. Osolíme ji a opepříme. Makarony upravíme na talíře, přelijeme je rajčatovou omáčkou a ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.