Bucatini se sýrovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 375gramůTěstoviny Bucatini
- 1kusCeler řapíkatý
- 315mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůSýr Ricotta
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
93 mg
Cukr
204 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, řapík celeru nakrájíme a orestujeme na rozehřátém másle cca 2min. Přidáme smetanu, gorgonzolu, rozšlehanou ricottu a ochutíme solí a pepřem. Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání cca 1min provaříme.
- 2Poté nalijeme na těstoviny,promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.