Bucatini se žraločím masem
80 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý celý
- 350gramůTěstoviny Bucatini
- 250gramůŽraločí steak
- 300gramůRajčata
- 5kusůPaprika zelená
- 60gramůOregano čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žraločí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo pokrájíme.
- 2Očistíme zelené papriky a pokrájíme na nepříliš tenké kroužky. Oloupeme česnek a nasekáme.
- 3Do pánve nalijeme olej a osmažíme česnek, aby nezhnědl. Přidáme kroužky papriky a za občasného zamíchání podusíme. Přidáme kostky žraločího masa a 2-3 minuty dusíme. Vše zalijeme bílým vínem a prudce vyvaříme.
- 4Přidáme pokrájená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě vše 7-8 minut dusíme. Přidáme oregano.
- 5Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny. Na servírovací míse těstoviny promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.