Bujabéza s topinkami

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při přípravě polévky nejdříve vydrhneme lastury a slávkám odstraníme vousky. Ryby (směs filetů z tresky, halibuta atd.), položíme do mísy a polijeme pernodem a 1 lžící oleje. Vše promícháme.
  • 2
    Druhou lžíci oleje nalijeme do hrnce a rozehřejeme ho. Přidáme najemno nasekaný česnek, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, sladký fenykl nakrájený na tenké plátky, petrželku a restujeme asi 6 minut. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru, šťávu z pomeranče a celou konzervu krájených rajčat. Dále přidáme rybí vývar a vaříme asi 25 minut, dokud není zelenina měkká.
  • 3
    Přidáme směs rybích filetů nakrájených na malé zhruba 3 cm kousky a vaříme cca 3 minuty. Přidáme krevety, nebo slávky a vaříme dokud se lastury neotevřou. Dosolíme a dopepříme. Vedle nasucho opečeme krajíce selského chleba.
  • 4
    Hotovu polévku servírujeme v miskách s topinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.