Bujabéza s topinkami
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 225gramůTreska aljašská
- 225gramůHalibut atlantický
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusPomeranče
- 8lžicPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePernod
- 2lžíceOlej olivový
- 225gramůMušle slávky
- 2stroužkyČesnek
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1500mililitrůVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Při přípravě polévky nejdříve vydrhneme lastury a slávkám odstraníme vousky. Ryby (směs filetů z tresky, halibuta atd.), položíme do mísy a polijeme pernodem a 1 lžící oleje. Vše promícháme.
- 2Druhou lžíci oleje nalijeme do hrnce a rozehřejeme ho. Přidáme najemno nasekaný česnek, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, sladký fenykl nakrájený na tenké plátky, petrželku a restujeme asi 6 minut. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru, šťávu z pomeranče a celou konzervu krájených rajčat. Dále přidáme rybí vývar a vaříme asi 25 minut, dokud není zelenina měkká.
- 3Přidáme směs rybích filetů nakrájených na malé zhruba 3 cm kousky a vaříme cca 3 minuty. Přidáme krevety, nebo slávky a vaříme dokud se lastury neotevřou. Dosolíme a dopepříme. Vedle nasucho opečeme krajíce selského chleba.
- 4Hotovu polévku servírujeme v miskách s topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.