Bujon s čekankou a šunkou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou šunku nakrájíme na nudličky. Omytou rukolu potrháme na menší kousky. Omytou čekanku pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci na másle pokrájenou šunku restujeme dozlatova, přimícháme k ní rukolu, promícháme a chviličku (1-2 minuty) podusíme.
  • 3
    Přilijeme 1 litr bujonu z kořenové zeleniny, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přidáme čekanku a pomalu vaříme jen 4-5 minut. Doložíme uvařenou dlouhozrnnou rýži, dochutíme solí, bílým pepřem a podáváme.
  • 4
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 5
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek, vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 6
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 7
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 8
    Přilijeme 1,5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 9
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk, a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.