Bujón s citronem, vínem a těstovinami tortellini
30 min.

Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750mililitrůVoda pitná
- 4lžícePetržel - nať
- 125mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar slepičí
- 375gramůTěstoviny Tortellini
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Citronovou kůru oloupeme škrabkou na brambory na široké pruhy. Několik nakrájíme na tenké proužky a odložíme na dozdobení. Zbytek zalijeme vývarem, vínem a vodou a vaříme při nízké teplotě asi 10min. Potom vyjmeme citronovou kůru a polévku znovu přivedeme k varu.
- 2Vložíme tortellini a nakrájenou petrželku. Ochutíme solí a pepřem a ještě několik minut povaříme. Rozdělíme do talířů, dozdobíme proužky citronové kůry a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.