Bujon s hříbky a opečenou houskou

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 polotvrdé slané žemle (150 g) nakrájíme na kostičky a v pánvi a rozpáleném másle za stálého promíchávání je opečeme dozlatova.
  • 2
    Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
  • 3
    V hrnci rozpustíme česnekové máslo a hřiby krátce podusíme, pak je osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, chilli, promícháme a zalijeme houbovým bujonem. Pomalu je vaříme 5 minut.
  • 4
    Do každé porce dáme opečené kostičky žemlí, posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou a podáváme.
  • 5
    Bujon z hub [30579]:
  • 6
    Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 7
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.
  • 8
    Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.
  • 9
    Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.
  • 10
    Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.
  • 11
    Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.