Bujón s pórkem
35 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 125gramůNudle vaječné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůPórek
- 1stroužekČesnek
- 110gramůCizrna
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 20gramůPetržel - nať
- 3gramyPepř cayenský
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1K varu přivedeme kuřecí vývar a těstoviny v něm povaříme do změknutí. Potom je vyjmeme naběračkou s otvory. Vývar stále vaříme.
- 2Kolečka pórku a drcený česnek smažíme na másle dozlatova. Přidáme cizrnu, asi 1 minutu mícháme a potom ji poprášíme moukou. Smažíme asi 10 sekund, potom postupně přiléváme vroucí vývar.
- 3Petrželku nasekáme a polévku ochutíme, pak přidáme cayenský pepř, osolíme a opepříme. Přidáme těstoviny a kuřecí maso a znovu přivedeme k varu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.