Bujon z kachny
125 min.
Ingredience
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 8decilitrůVoda pitná
- 4decilitryVíno červené
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžíceNové koření celé
- 0,5lžíceSůl
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyRajčata
- 1kusCibule
- 3lžíceHusí sádlo
- 1kusBobkový list
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 2kusyMrkev kořen
- 1kilogramKachna mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1361 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
110 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
- 2Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 3Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 4Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 5Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 6Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.