Bulgogi s kim chee a dipem z jarní cibulky
45 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibulka jarní
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceSezam - semena
- 2lžičkyCukr třtinový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
559 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kusy široké cca 3cm, zabalíme do sáčku a vložíme na 3h do mrazáku. Poté nakrájíme na velmi tenké plátky.
- 2Na marinádu nasekáme cibuli na tenká kolečka, oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, promícháme s cibulkou, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, praženými sezamovými semínky a ochutíme pepřem a cukrem.
- 3Plátky masa naskládáme do misky, přelijeme marinádou, zakryjeme a necháme 4h odležet.
- 4V pánvi rozpálíme olej a maso na něm cca 1min postupně orestujeme. Ochutíme solí a pepřem.
- 5Podáváme s Kim chee a Dipem z jarní cibulky. Jako přílohu můžeme použít rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.