Bulgur se zeleninou a žampiony

35 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme lžičku olivového oleje se lžičkou soli a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 2-3 minuty, pak hrnec zakryjeme a necháme 20 minut odstát.
  • 2
    Omyjeme tymián, petrželovou nať, bylinky drobně pokrájíme a odložíme do misky.
  • 3
    Očistíme a omyjeme mrkev, řapíkatý celer, pórek a česnek. Pórek s celerem pokrájíme na nudličky, mrkev na malé kostičky. Česnek drobně posekáme. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme.
  • 4
    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, nejdříve osmažíme česnek, pak přimícháme ostatní zeleninu, žampiony, promícháme a smažíme 2 minuty. Přidáme 0.5 dl zeleninového bujonu a pod pokličkou dusíme 5-7 minut.
  • 5
    Po 20 minutách do bulguru přimícháme nakrájené bylinky s dušenou zeleninou a žampiony.
  • 6
    Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.