Bulgur se zeleninou a žampiony
35 min.
Ingredience
- 200gramůBulgur
- 4,1decilitryVoda pitná
- 1lžičkaOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžícePetržel - nať
- 150gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 150gramůPórek
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 180gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5decilitrVývar zeleninový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bulgur dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme lžičku olivového oleje se lžičkou soli a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 2-3 minuty, pak hrnec zakryjeme a necháme 20 minut odstát.
- 2Omyjeme tymián, petrželovou nať, bylinky drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- 3Očistíme a omyjeme mrkev, řapíkatý celer, pórek a česnek. Pórek s celerem pokrájíme na nudličky, mrkev na malé kostičky. Česnek drobně posekáme. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme.
- 4V hrnci rozpálíme máslo s olejem, nejdříve osmažíme česnek, pak přimícháme ostatní zeleninu, žampiony, promícháme a smažíme 2 minuty. Přidáme 0.5 dl zeleninového bujonu a pod pokličkou dusíme 5-7 minut.
- 5Po 20 minutách do bulguru přimícháme nakrájené bylinky s dušenou zeleninou a žampiony.
- 6Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.