Bulgurové pikantní slané koláčky
35 min.
Ingredience
- 100gramůBulgur
- 3decilitryVoda pitná
- 4kusyCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKerblík
- 2lžíceMáta
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3lžičkyZázvor mletý
- 100gramůRukola
- 12kusůRajčata Cherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
844 mg
Postup přípravy
- 1Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.
- 2Očistíme jarní cibulku, česnek, kerblík a mátu citrónovou. Polovinu lístků z máty odložíme na ozdobu, ostatní s kerblíkem, cibulkou a česnekem drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, vymačkaný z přebytečné vody, sójovou omáčku, sůl, pepř, mletý zázvor a vše dobře promícháme.
- 3Omyjeme listy rukoly a Cherry rajčata (červená i žlutá). Talíře ozdobíme listy rukoly. Ze směsi vytvoříme v dlaních koláčky o průměru asi 8 cm. Poklademe je na listy salátu, doprostřed každého uděláme malý důlek. Do každého koláčku vložíme Cherry rajče a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.