Bulgurový salát s jarní cibulkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vinaigrette - francouzská zálivka [37226]:
  • 2
    Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinaigrette":
  • 3
    do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
  • 4
    Bulgurové zrno dáme do velké mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát.
  • 5
    Bulgur scedíme a odstraníme z něj co nejvíce vody. Přendáme ho na salátovou mísu a vmícháme vinaigrette, citronovou šťávu, rajčata, jarní cibulky, petržel, mátu, podle chuti sůl a pepř. Ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.