Bulgurový salát s jarní cibulkou
35 min.
Ingredience
- 180gramůBulgur
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 220gramůRajčata
- 180gramůCibulka jarní
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůMáta
- 0,5gramSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
- 0,5lžíceOcet jablečný
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaProvensálské koření
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vinaigrette - francouzská zálivka [37226]:
- 2Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinaigrette":
- 3do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
- 4Bulgurové zrno dáme do velké mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát.
- 5Bulgur scedíme a odstraníme z něj co nejvíce vody. Přendáme ho na salátovou mísu a vmícháme vinaigrette, citronovou šťávu, rajčata, jarní cibulky, petržel, mátu, podle chuti sůl a pepř. Ozdobíme petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.