Bulgurový salát s pečenými rajčaty a lilkem
55 min.
Ingredience
- 75gramůBulgur
- 250gramůLilek
- 250gramůRajčata
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 7gramůSkořice mletá
- 1hrstOřechy vlašské
- 1lžíceSirup javorový
- 5lžicOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bulgur uvaříme podle návodu.
- 2Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Lilek na kolečka a oboje potřeme zlehka olejem, osolíme a opepříme. Pečeme na 200 °C asi 40 minut.
- 3Mezitím si připravíme dresink – česnek utřeme se solí v hmoždíři. Poté vmícháme sirup, skořici a 2 lžíce olivového oleje.
- 4V míse smícháme bulgur, nasekané ořechy, petrželku, lilek i rajčata. Vše přelijeme dresinkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.