Bulharská polévka s fazolovými lusky
40 min.
Ingredience
- 500gramůFazolové lusky
- 3,1litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůRajčata
- 15gramůKopr
- 1lžičkaVegeta
- 250gramůSmetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z fazolových lusků odstraníme vlákna, překrájíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme do studené, špetkou soli osolené vody a vaříme do měkka. Oloupanou cibuli s česnekem drobně nasekáme, osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Posypeme moukou, dobře promícháme a osmažíme na jíšku. Rozředíme 1 dl vody a vlijeme do hrnce s fazolemi, tím polévku zahustíme.
- 2Omytá rajčata pokrájíme na kolečka, které před dokončením vaření vložíme do polévky. Přidáme ještě nasekaný kopr s petrželovou natí. Dochutíme zbylou solí, pepřem, vegetou, polévku zjemníme rozšlehanou smetanou, kterou vlijeme do polévky. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- 3Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, ale také na hlubokých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.