Bulharská polévka s fazolovými lusky

40 min.
Bulharsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z fazolových lusků odstraníme vlákna, překrájíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme do studené, špetkou soli osolené vody a vaříme do měkka. Oloupanou cibuli s česnekem drobně nasekáme, osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Posypeme moukou, dobře promícháme a osmažíme na jíšku. Rozředíme 1 dl vody a vlijeme do hrnce s fazolemi, tím polévku zahustíme.
  • 2
    Omytá rajčata pokrájíme na kolečka, které před dokončením vaření vložíme do polévky. Přidáme ještě nasekaný kopr s petrželovou natí. Dochutíme zbylou solí, pepřem, vegetou, polévku zjemníme rozšlehanou smetanou, kterou vlijeme do polévky. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, ale také na hlubokých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.