Bulharské kuře Jachnia

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1437 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
99 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velké kuře očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel, odsekneme páteřní kost a čtvrtky naplocho vytvarujeme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme česnek a nahrubo nasekáme zelenou petrželku.
  • 2
    Kuřecí čtvrtky ze všech stran osolíme, v kastrole na rozpáleném oleji je z obou stran opečeme a odložíme do jiné nádoby. Na tuku pak necháme zrůžovět cibulku, zasypeme moukou, zasmahneme a zásmažku zalijeme vínem a vodou na řídkou omáčku, kterou metličkou ušleháme. Do omáčky přidáme sladkou a pálivou papriku, česnek a kečup, osolíme a vložíme opečené čtvrtky kuřete. Kastrol přikryjeme pokličkou a v omáčce na mírném ohni dusíme doměkka.
  • 3
    Na ohřáté talíře dáme po 1 kopečku dušené rýže, na ně položíme porce kuřete. Do omáčky přidáme jogurt se smetanou, promícháme a hotovou omáčkou přelijeme porce kuřat s rýží. Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.