Bulky s houbami a cibulkami
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 6kusůCibulka jarní
- 400gramůHouby čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Čedar
- 2lžícePažitka
- 2lžícePetržel - nať
- Těsto
- 400gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůJogurt bílý
- 1baleníDroždí sušené
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
386 mg
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme mouku, droždí, sůl, vejce, máslo, jogurt a vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme, dokud se všechna šťáva nevypaří.
- 3Pánev stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a přidáme najemno nasekanou pažitku a petrželku.
- 4Těsto propracujeme na pomoučněném válu a rozdělíme na 12 porcí. Z každé porce vyválíme kulatý tvar a do něj vložíme lžíci houbové náplně a plátek sýra. Těsto nad náplní důkladně spojíme.
- 5Plech vymažeme a vložíme do něj hotové bulky, které potřeme rozpuštěným máslem a necháme je na teplém místě ještě chvilku kynout.
- 6Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a bulky pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.