Buňuelos de bacalao

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasolenou tresku bacalao namočíme na 20 hodin do studené vody. Za tu dobu vyměníme tak 4-5 x vodu, tím zbavíme rybu nežádoucí slanosti.
  • 2
    Neloupanou bramboru uvaříme do měkka, když vychladne, oloupeme ji a rozmačkáme s mlékem a dvěma lžícemi oleje.
  • 3
    Tresku osušíme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu, vaříme 10 minut na středním plameni. Slijeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a vykostíme. Smícháme s rozmačkanou bramborou.
  • 4
    V menší pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme nadrobno rozkrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a ještě chvíli smažíme. Odstavíme.
  • 5
    Smícháme bramboru s treskou, cibulku, mouku, kypřící prášek, žloutky, petrželku a sůl. Bílky ušleháme, sníh opatrně přidáme do směsi. Hlubší pánev naplníme z jedné třetiny olejem a rozpálíme. Nabíráme vrchovaté lžíce těsta a vhazujeme ho oleje. Smažíme 2 - 3 minuty, obracíme, dokud koblížky nezískají zlatavou barvu. Necháme okapat a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.