Buňuelos de bacalao
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 60mililitrůOlej olivový
- 500gramůTreska aljašská
- 1kusBrambory
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nasolenou tresku bacalao namočíme na 20 hodin do studené vody. Za tu dobu vyměníme tak 4-5 x vodu, tím zbavíme rybu nežádoucí slanosti.
- 2Neloupanou bramboru uvaříme do měkka, když vychladne, oloupeme ji a rozmačkáme s mlékem a dvěma lžícemi oleje.
- 3Tresku osušíme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu, vaříme 10 minut na středním plameni. Slijeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a vykostíme. Smícháme s rozmačkanou bramborou.
- 4V menší pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme nadrobno rozkrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a ještě chvíli smažíme. Odstavíme.
- 5Smícháme bramboru s treskou, cibulku, mouku, kypřící prášek, žloutky, petrželku a sůl. Bílky ušleháme, sníh opatrně přidáme do směsi. Hlubší pánev naplníme z jedné třetiny olejem a rozpálíme. Nabíráme vrchovaté lžíce těsta a vhazujeme ho oleje. Smažíme 2 - 3 minuty, obracíme, dokud koblížky nezískají zlatavou barvu. Necháme okapat a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.