Burákové rizoto se zázvorem

32 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lahůdkovou cibulku a pórek očistíme, podélně je rozkrojíme a pak nakrájíme na tenké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krůtí šunku pokrájíme na malé kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme.
  • 2
    V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme cibulku s pórkem, přimícháme zázvor, šunku, loupané burské oříšky a kari koření. Vše za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme horkou dušenou rýži, kerblík, znovu vše promícháme, podle chuti dosolíme a porce dáme na talíře. Každou porci posypeme najemno nastrouhaným sýrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.