Burákové rizoto se zázvorem
32 min.
Ingredience
- 50gramůCibulka lahůdková
- 50gramůPórek
- 1lžíceZázvor celý
- 3špetkyKari koření
- 55gramůŠunka krůtí
- 30gramůOřechy burské pražené
- 2špetkySůl
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůRýže dušená
- 1lžíceKerblík
- 0,5lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 0,5lžíceMáslo nízkokalorické
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lahůdkovou cibulku a pórek očistíme, podélně je rozkrojíme a pak nakrájíme na tenké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krůtí šunku pokrájíme na malé kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme.
- 2V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme cibulku s pórkem, přimícháme zázvor, šunku, loupané burské oříšky a kari koření. Vše za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme horkou dušenou rýži, kerblík, znovu vše promícháme, podle chuti dosolíme a porce dáme na talíře. Každou porci posypeme najemno nastrouhaným sýrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.