Burger po italsku

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný stroužek česneku utřeme. Sušená konzervovaná rajčata necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno. Snítku rozmarýnu omyjeme a otrhané lístky drobně pokrájíme.
  • 2
    Připravíme si zeleninovou směs - míchaný salát: omyjeme rukolu, rajčata a očistíme červenou cibuli, kterou pokrájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme též na plátky. Vše dáme do mísy, přidáme lžičku pikantní hořčice, salát pokapeme olivovým olejem a promícháme.
  • 3
    Do mísy dáme mleté libové hovězí maso. Přidáme k němu strouhanku, rozšlehané vejce, rozmarýn, česnek, parmezán, sušená rajčata, sůl a pepř podle chuti. Směs důkladně promícháme. Do misky si nasypeme asi 2 lžíce mouky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme větší kuličku, obalíme ji v mouce a v dlaních ji sploštíme do tvaru burgeru (karbanátku). Každý potřeme olejem.
  • 4
    Předehřejeme nejlépe litinovou pánev, rozehřejeme v ní olivový olej na vyšší teplotu. Burgery smažíme z každé strany po 4-5 minutách do zlatohněda. Mezitím si předehřejeme v troubě bulky, pak je rozkrojíme, vložíme do nich připravený salát a burgery. Hned teplé bulky s burgery vložíme do papírového ubrousku a podáváme.
  • 6
    .

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.