Burger s nivou
20 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOregano sušené
- 1kusCibule
- 2lžičkyHořčice
- 4lžíceSýr Niva (Rokfór)
- 150gramůRajčata Cherry
- 300gramůHranolky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hranolky připravíme dle návodu na obalu. Do velké mísy dáme na drobno nasekanou cibuli, hořčici, maso, pepř, sůl a oregano. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na burgery. V každém plátku uděláme uprostřed malý důlek a naplníme ho rozdrobenou Nivou. Poté sýr přikryjeme masem, aby nebyl vidět.
- 2Rozpálíme gril na maximální teplotu, potřeme olejem a maso grilujeme pět minut z každé strany. Poslední tři minuty grilujeme spolu s rajčátky. Podáváme s hranolky a grilovanými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.