Burgundské ztracené vejce
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 5decilitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 5gramůBobkový list
- 3gramyTymián čerstvý
- 6kusůVejce slepičí
- 6krajícůChléb celozrnný žitný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel - nať
- 160gramůMáslo čerstvé
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli i česnek pokrájíme na kousky, osmahneme v pánvi na 80 g rozpáleného másla do zlatova, zalijeme vínem, přidáme sůl, pepř, tymián, a bobkový list. Na mírném ohni povaříme 5 minut a scedíme. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vpustíme do horkého ochuceného vína a povaříme ještě 4 minuty. Na dezertní talířky podle porci rozložíme krajíce celozrnného chleba a hotová vejce vybereme děravou naběračkou, poté je klademe na chléb na dezertních talířcích.
- 2V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku. Vložíme ji do vařící vinné tekutiny, dobře prošleháme a uvaříme na hladkou omáčku.
- 3Teplou omáčkou přelijeme vejce na talířcích, ozdobíme posekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.