Burrito con carne
80 min.
Ingredience
- 125gramůOlej slunečnicový
- 18gramůČesnek
- 4mililitryLimetková šťáva
- 40mililitrůPivo tmavé 13% 4,4% obj.
- 4gramyKoriandr čerstvý
- 10gramůKmín mletý
- 12gramůSůl
- 20gramůPepř černý mletý
- 20kusůTortilla
- 300gramůFazole bílé
- 2000gramůHovězí svíčková
- 500gramůZakysaná smetana
- 600gramůSalát ledový
- 500gramůSýr Čedar
- Kuřecí základ Ambiente [47000]
- 6kusůBobkový list
- 28gramůCibule
- 260gramůKarotka
- 3kilogramyKuřecí skelety
- 20gramůNové koření celé
- 42gramůOlej olivový
- 2gramyPepř černý celý
- 4litryVoda pitná
- Salsa chilli Ambiente [46976]
- Tomatová salsa Ambiente [46991]
- 28gramůCibule
- 180gramůChilli paprička
- 4gramyKoriandr čerstvý
- 4gramyLimetková šťáva
- 180gramůRajčata
- 12gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1109 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
49 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole zalijeme studenou vodou, až jsou zcela ponořené a necháme nejméně 5 hodin nabobtnat.
- 2Poté připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml silného černého piva se 120 g nasekaného česneku, 20 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g mletého pepře a 20 g mořské soli.
- 3Hovězí svíčkovou, nakrájenou na centimetrové stogramové plátky, lehce hranou dlaně naklepeme a naložíme nejméně na 4 hodiny do marinády.
- 4Namočené fazole scedíme a vaříme v kuřecím základu Ambiente doměkka, až začnou praskat. Uvařené fazole přecedíme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a ochutíme nasekaným čerstvým koriandrem.
- 5Maso dáme prudce grilovat tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Plátky masa pak nakrájíme na 1 cm silné proužky.
- 6Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 10 palců tak, aby zústaly vláčné, na nudličky nakrájíme ledový salát a nahrubo nastrouháme sýr čedar.
- 7Na tortily naklademe maso, přdáme nakrájený ledový salát, strouhaný čedar, rozmačkané bílé fazole, tomatovou salsu Ambiente a zabalíme podobně jako palačinku. Když jsou všechny tortilly naplněné, v půli je napříč přeřízneme a rozdělíme na talíře.
- 8Servírujeme s čerstvým ledovým salátem, zakysanou smetanou a chilli salsou Ambiente.
- 10Kuřecí základ Ambiente [47000]:
- 11Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
- 12Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
- 13Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
- 14Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
- 15Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.
- 17Tomatová salsa Ambiente [46991]:
- 18Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou.
- 19Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno.
- 20Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová.
- 22Salsa chilli Ambiente [46976]:
- 23Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.