Burritos s kuřecím masem a rýží
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 90gramůRýže loupaná
- 1lžičkaOregano sušené
- 200gramůRajčata
- 2kusyKuřecí prsa
- 150gramůSýr Čedar
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 500gramůTortilla
- 0,5kusHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
22 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, propláchneme a necháme okapat.
- 2Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mletý hřebíček, oregano a 2 - 3 minuty smažíme. Vmícháme rýži a sekaná rajčata ve vlastní šťávě, dusíme na mírném plameni, až se šťáva vstřebá, odstavíme.
- 3Kuřecí prsa (bez kůže a kostí) dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme asi 10 minut. Maso vyjmeme z hrnce, položíme na talíř a necháme vychladnout. Natrháme na kousky, přidáme k rýži se strouhaným sýrem a pokud chceme, můžeme přidat zakysanou smetanu.
- 4Tortilly nahřejeme, osminu náplně položíme doprostřed, obě strany složíme dovnitř. Spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil balíček. Zajistíme párátkem.
- 5Naplněná burritos vložíme do mísy, zakryjeme alobalem a udržujeme teplé v troubě. Před podáváním odstraníme párátka, burritos posypeme čerstvým oreganem.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.