Burritos s kuřecím masem a rýží

35 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
22 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, propláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mletý hřebíček, oregano a 2 - 3 minuty smažíme. Vmícháme rýži a sekaná rajčata ve vlastní šťávě, dusíme na mírném plameni, až se šťáva vstřebá, odstavíme.
  • 3
    Kuřecí prsa (bez kůže a kostí) dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme asi 10 minut. Maso vyjmeme z hrnce, položíme na talíř a necháme vychladnout. Natrháme na kousky, přidáme k rýži se strouhaným sýrem a pokud chceme, můžeme přidat zakysanou smetanu.
  • 4
    Tortilly nahřejeme, osminu náplně položíme doprostřed, obě strany složíme dovnitř. Spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil balíček. Zajistíme párátkem.
  • 5
    Naplněná burritos vložíme do mísy, zakryjeme alobalem a udržujeme teplé v troubě. Před podáváním odstraníme párátka, burritos posypeme čerstvým oreganem.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.