Buřtguláš
50 min.
Ingredience
- 500gramůKabanos
- 1000gramůBrambory
- 3kusyCibule
- 3lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceKmín mletý
- 100gramůOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyMajoránka
- 900mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
57 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, oloupaný česnek rozdrtíme, oloupané syrové brambory nakrájíme na střední kostky, kabanos sloupneme a nakrájíme na kostky.
- 2Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme kabanos a zarestujeme. Poté vmícháme papriku, pepř, sůl, zarestujme a zalijeme vodou. Vmícháme brambory, utřenou majoránku a dusíme do poloměkka. Na závěr vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.