Buzara z raků
80 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 500gramůRajčata
- 4decilitryVíno bílé
- 1litrVývar rybí
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 3kusyČesnek
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 2kilogramyRak říční
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Osmažíme ji v hrnci na olivovém oleji dorůžova spolu s drobně pokrájeným česnekem.
- 3Pak doložíme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, pokrájenou petrželku, zamícháme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- 4Potom přilijeme rybí vývar, dobře omyté raky, hrnec zakryjeme a vaříme 30 minut.
- 5Po 15 minutách vaření přilijeme k rakům bílé víno a úplně před koncem vaření osolíme, opepříme podle chuti a přidáme pár kapek citronové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.